По нареждане на Специалната прокуратура на Черна гора бившият специален главен прокурор Миливое Катнич и бившият високопоставен служител на Министерството на вътрешните работи Зоран Лазович са били арестувани в неделя сутринта. Това са потвърдили за Радио Свободна Европа от Специалната прокуратура.

"Катнич и Лазович са лишени от свобода по подозрение, че са извършили престъпленията за създаване на престъпна организация и злоупотреба със служебно положение", каза говорителят на специалната прокуратура Вукас Радонич.

Той добави, че арестите са извършени в сътрудничество с Европол.

"Обиските в техните домове и съоръжения в Подгорица, Цетина, Будва и Биело поле продължават, за да се намерят следи от престъплението и неща, които могат да бъдат полезни за процедурата", каза прокурорът Радонич.

Той каза още, че Катнич и Лазович ще бъдат изпратени в специалната прокуратура, за да бъдат разпитани в рамките на законовия срок.

Представители на черногорското правителство приветстваха новината за ареста.

Премиерът Милойко Спаич каза, че действията на специалната прокуратура свидетелстват за "степента на проникване на организираната престъпност в институциите на системата, създадени по времето на бившите власти".