25-годишният чернокож мъж, убит от полицията в Охайо миналия месец, е имал 46 огнестрелни рани и наранявания по тялото.

Това разкри Би Би Си. Медията се позова на доклада от аутопсията.

Съдебният лекар заяви, че е невъзможно да се разбере кой куршум е убил Джейланд Уокър и колко изстрела са били произведени.

Докладът идва два дни след като стотици хора оплакаха смъртта му в град Акрон, който продължава да е в напрежение.

Длъжностните лица обявиха комендантски час в петък вечер на фона на почти ежедневните протести.

Според съдебния лекар Уокър е получил сериозни наранявания на сърцето, белите дробове и артериите при стрелбата на 27 юни в град Акрон.

Джейланд Уокър е бил убит при опит за спиране на пътно превозно средство, бързо прераснал в около шестминутно преследване.

Властите твърдят, че той е произвел един-единствен изстрел 40 секунди след началото на преследването.

На кадри от полицейската камера се вижда как Уокър, със ски маска, изскача от движещия се автомобил от страната на пътника и се скрива на паркинга, където полицията открива огън по него от няколко страни.

Кадрите са твърде размазани, за да се определи точно какво властите наричат "заплашителен жест", който той прави, преди да бъде застрелян.

На шофьорската седалка на автомобила на Уокър полицията открива незареден пистолет, един пълнител с боеприпаси и сватбен пръстен.

Първоначалните заключения показват повече от 60 рани по тялото на Уокър. Съдебният лекар на окръг Съмит д-р Лиза Колер заяви, че е "много възможно" един куршум да е причинил множество входни рани.

Осемте полицаи, участвали в стрелбата - седем от които бели, а един - чернокож - са в платен отпуск, докато щатът Охайо провежда разследване.

Местният им полицейски профсъюз заяви, че полицаите са смятали, че са изложени на непосредствен риск от сериозно нараняване и са действали в съответствие с обучението си.