Група от четири кораба на НАТО пристигна в Одеса. Това съобщиха във вторник от Министерството на отбраната на Украйна, цитирани от ТАСС.

"Миночистачи от четири страни от алианса, акостираха в пристанището на морския пункт в Одеса: испанският ESPS Sella, румънският Ros Lupu Dinescu, българският BGS Shkval и италианският ITS Numana", се казва в съобщението.

Корабите ще бъдат в пристанище Одеса до седмицаЦелта им в украинското военно ведомство не се уточнява.

В Русия отговориха на плана на САЩ за сдържането ѝ в Черно море

В Русия отговориха на плана на САЩ за сдържането ѝ в Черно море

Предизвиквали недоумение действията на САЩ за привличане на Украйна и Грузия в НАТО

Част от въздушното и морското пространство на Черно море край бреговете на Херсонска област ще бъде затворено от 31 октомври до 4 ноември във връзка със стрелбата със зенитни ракетни системи, съобщава командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна.

"От 31 октомври до 4 ноември 2019 г. в Държавната изпитателна площадка" Ягорлик "на въоръжените сили на Украйна ще се проведат тактически учения с реална стрелба с подразделения Бук-M1, С-300ПT и изпитания за контрол на ракетите в системи С-300ПT, С-300ПС, С-300В1 и ... тестове на ракетния комплекс С-125-2Д1", се казва в съобщението.

Украинските военни отбелязват, че са издали подходящо предупреждение за опасност във връзка със затварянето на въздушно и морско пространство в района на провеждането на боен огън от системите.

Украйна разработва свръхзвукова ракета за хегемония в Черно море

Украйна разработва свръхзвукова ракета за хегемония в Черно море

На 11 октомври конструкторското бюро "Южное" е представило своя разработка - макет на свръхзвукова ракета "Блискавка" ("Мълния")