Най-малко четирима души са ранени при стрелба в събота вечер пред Националния бейзболен стадион във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, по време на спортна среща, съобщи полицията, цитирана от CNN. Журналистите на CNN на стадиона съобщиха, че са чули множество силни гърмежи.

Съобщение на таблото първоначално е казвало на феновете да останат в бейзболния парк, но след товa е било променено на призива, че е безопасно феновете да напускат стадиона. Срещата е била прекъсната, но се очаква да се възстанови. 

"В момента това е активно разследване и изглежда, че понастоящем няма постоянна заплаха", заяви полицейското управление в "Туитър".

Осем ранени при стрелба в САЩ

Осем ранени при стрелба в САЩ

Поредно въоръжено нападение в страната

Най-малко осем души бяха ранени в събота при въоръжено нападение в Портланд, американския щат Орегон. Това съобщи местната полиция. "Осем души се лекуват от получени огнестрелни рани при стрелба в центъра на Портланд, се казва в изявлението. Един човек е с опасност за живота.

Припомняме, че това е поредно подобно нападение в страната и вълната от насилие повдигна стария дебат за и против свободното притежаване и правото на носене на лично оръжие.

Едно от последните бе в края на юни в Уинтроп, американския щат Масачузетс.

През юни, президентът на САЩ Джо Байдън представи стратегията си за превенция на престъпността, която идва на фона на десетките случаи на полицейско насилие срещу чернокожи и неспиращите въоръжени нападения в цялата страна.

Трима ранени при стрелба в Масачузетс

Трима ранени при стрелба в Масачузетс

Сред тях е и нападателят

Байдън изтъкна нуждата от "нулевата толерантност" към търговците на оръжие, които умишлено нарушават закона, като заяви, че 90% от незаконните оръжия, открити на местата на престъплението, са били проследени до 5% от търговците на оръжие.

Байдън също така изтъкна историческото финансиране за превенция на престъпността в 350 милиарда долара за държавни и местни власти от пакета за облекчение COVID-19 от 1,9 трилиона долара.