Руските войски са ударили с дрон село Антоновка в южната Херсонска област в Украйна, като при удара са били ранени най-малко четирима цивилни.

Това съобщи Херсонската областна прокуратура във "Фейсбук", цитирана от "Укринформ".

Според разследването нападението е станало около 17:40 часа във вторник. Руснаците са хвърлили експлозиви от дрон близо до магазин.

При експлозията са пострадали четирима местни жители, като трима от тях са настанени в болница. На един пострадал е оказана помощ на място.

Служителите на реда са открили наказателно производство за нарушаване на законите и обичаите на войната (част 1 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна). Води се разследване.

Украйна: Интензивността на руските атаки на южния фронт е намаляла

Украйна: Интензивността на руските атаки на южния фронт е намаляла

Военните действия намаляват около Запорожко, Ореховското и Гуляй-полското направление

Интензивността на руските атаки на южния фронт забележимо намаля през последните дни - това каза ден по-рано Дмитрий Лиховей, пресаташе на групировката "Таврия" на Въоръжените сили на Украйна.

"Военните действия намалява. Ако говорим за района на Запорожие, тоест за Ореховското и Гуляй-полското направление, то вече трети ден няма сблъсъци. Що се отнася до руските атаки на земята, днес от началото на деня до 16:00 не са регистрирани опити за атака на противника", цитира Лиховей агенция Укринформ.

Според военния, руснаците продължават да се опитват да атакуват предмостията, които украинската армия държи на левия бряг на Днепър в Херсонска област, но това са малки атаки - с до един отряд и без бронирана техника.

В същото време, според Лиховей, руската авиация продължава да нанася атаки с планиращи бомби, като в понеделник са регистрирани шест.