Интензивността на руските атаки на южния фронт забележимо намаля през последните дни - това каза Дмитрий Лиховей, пресаташе на групировката "Таврия" на Въоръжените сили на Украйна, цитиран от "БиБиСи".

"Военните действия намалява. Ако говорим за района на Запорожие, тоест за Ореховското и Гуляй-полското направление, то вече трети ден няма сблъсъци. Що се отнася до руските атаки на земята, днес от началото на деня до 16:00 не са регистрирани опити за атака на противника", цитира Лиховей агенция Укринформ.

Според военния, руснаците продължават да се опитват да атакуват предмостията, които украинската армия държи на левия бряг на Днепър в Херсонска област, но това са малки атаки - с до един отряд и без бронирана техника.

В същото време, според Лиховей, руската авиация продължава да нанася атаки с планиращи бомби, като в понеделник са регистрирани шест.

Лиховей, съдейки по доклада на Укринформ, не каза дали намаляването на интензивността на военните действия на юг е свързано с боевете в района на Курск.

Украйна е повредила трети мост над река Сейм

Украйна е повредила трети мост над река Сейм

Структурите са били част от критични снабдителни линии за руските войски