Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за четири жертви след въздушно нападение на украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу руския Белгород и неговите предградия в събота вечерта, съобщава "Интерфакс".

"По предварителна информация четирима цивилни са ранени в градска болница № 2 в Белгород, от които двама мъже с черепно-мозъчна травма са в тежко състояние, жена е с рана на левия долен крайник и лекарите оценяват състоянието ѝ като средно тежко", написа губернаторът в канала си в Telegram.

По думите му друг пострадал с охлузни рани по лицето и гърдите е откаран с линейка в областната болница.

Сигнал за ракетна опасност в Белгородска област

Сигнал за ракетна опасност в Белгородска област

Сигналът беше отменен в 17:40 московско време, продължи 40 минути

Губернаторът добави, че в Белгород са счупени прозорци в 46 апартамента в десет жилищни сгради. В едно училище е повредено входното фоайе, изпочупени са прозорци, а фасадата е частично изсечена.

Също така, в резултат на преки попадения от снаряди, са установени тежки щети в два апартамента на две жилищни сгради и два автомобила са напълно изгорели.

Според губернатора, в Белгородска област в село Дубовое, градска къща се е запалила в резултат на пряко попадение от снаряд. "По време на гасенето огънят е обхванал две съседни къщи, като едната къща е изгоряла напълно, нанесени са повреди на втория и третия етаж", пише Гладков.

Той допълни, че е регистрирано и пряко попадение в сградата на гаражната кооперация, а огнеборците гасят огъня.

Гасят пожари в Белгородска област след последните украински удари

Гасят пожари в Белгородска област след последните украински удари

Пожарът е обхванал най-малко 2 села

"След отблъскване на въздушна атака на силите за ПВО в село Дъбово са счупени прозорци в пет частни жилищни домове, срязани са с осколки покрив и фасада на търговския център Сити Мол", съобщи Гладков, като добави, че са пострадали и три коли.

Освен това в село Таврово са изпочупени прозорци и са повредени от осколки огради в пет частни жилищни домакинства и е пострадал лек автомобил.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на украинската крилата ракета "Нептун" и 29 снаряда над Белгородска област.

Припомняме, че областта, близо до границата с Украйна, често е обект на удари от Киев.