Първи обявен случай на установен коронавирус в селището на Олимпийските игри в Токио. До откриването на олимпиадата остава седмаци и с всеки ден рисковете се увеличават. Става все по-очевидно, че разумното е тя да се отложи още веднъж. Олимпийските игри трябваше да се състоят лятото на миналата година, но се намеси пандемията и Комитетът и властите в Токио решиха да отложат във времето най-голямото спортно събитие в света.

Въпреки решението състезанието да се проведе без присъствието на публика и при жестоки ограничения, включително и забрана за общуване между участниците извън самите състезания.

Остава въпросът кой ще се съревновава и какво ще е съревнованието. Информацията до този момент е, че заболелият е чужденец, който е част от организацията на игрите. Не се съобщава за гражданството му.

Отборът на Австралия остана без двама участници вече - баскетболист и тенисист, по-късно бе обявено и че е установен коронавирус при един от плувците. Австралийският олимпийски комитет се събра за спешно заседание и установи нови правила за действие при нови случаи.

Стотици хиляди японци настояват за отмяна на Олимпиадата в Токио

Стотици хиляди японци настояват за отмяна на Олимпиадата в Токио

"Животът на хората е по-важен от парите",

Олимпиадата ще стартира на фона на сериозно обществено недоволство спрямо упорството на правителството на Япония и МОК да проведе все пак форума. Социалните мрежи са пълни с гневни постове срещу властите и особено срещу МОК, тъй като на фона на увеличаване на случаите на зараза в Япония, много от японците считат, че те подлагат на риск здравето на хора, а страната и обикновеното население ще трябва да понесе бремето в така или иначе трудните времена.