Бени ЕлонДа ги преместим в България. Там ги искат" е озаглавено интервю, поместено в израелския вестник „Аарец", с председателя на Националния съюз - Национална религиозна партия Бени Елон.

В заглавието става дума за палестинците, които живеят в бежански лагери. В интервюто си Елон предлага да се дадат по 100 000 долара на всяко едно палестинско семейство, което се съгласи да емигрира в друга държава.
Той смята, че ако 1 млн. палестински семейства приемат подобно предложение, Израел няма да има проблеми.

На въпрос къде ще намери общо 100 млрд. долара, Елон отговаря, че всяка година Израел получава финансова помощ от САЩ с общ размер 3 млрд. долара.

„Ако вземем тези пари и ги оставим настрани в продължение на 20 години, ние ще имаме 60 млрд. долара, а ако към тях прибавим и парите на американски и европейски фондации, с които биваме финансирани, ще достигнем до сумата 100 млрд. долара," обяснява Елон.

Наистина ли вярвате, че със 100 000 долара ще успеете да убедите палестинските семейства да напуснат домовете си, удивлява се интервюиращият Гидеон Алон.

„Определено," категоричен е политикът и обяснява, че има много страни - като България и Босна, които биха искали да приемат семействата. „Когато едно семейство отиде там с 100 000 долара, то ще бъде желано и ще живее богато.

Днес в Газа семействата живеят в истински ад. Те трябва да бъдат окуражавани да напуснат," продължава Елон. Запитан как точно си представя това окуражаване, при положение, че връзката на палестинците със земята им е по-силна от тази на израелските граждани, Елон отговаря, че подобна теза е родена в главите на израелците и им промива мозъците.

„Имам списък с десетки арабски семейства от Източен Йерусалим, чиито къщи ние купихме и които емигрираха в Южна Америка, Хондурас и други страни. Знаете ли колко много араби живеят в Америка и Европа?,"

Бени Елон

Журналистът обаче продължава да пита - как ще убедите онези палестински семейства да се изселят, които въпреки всичко не желаят да напуснат родните си места?

„С голямо уважение. Всички онези, които не са бежанци и имат собствени къщи ще бъдат граждани на Йордания. Те ще живеят тук, но ще гласуват за парламента в Аман.
Ние няма да им се месим по религиозните, образователните и културните въпроси и те ще бъдат мост към мира.

Палестинската власт ще бъде свалена и между Израел и Йордания няма да има Палестинска държава, защото такава държава без територия между Газа, Юдея и Самария не може да съществува.

Израелските араби, които искат да станат граждани на Израел - с всички права и задължения, ще трябват да служат войници.
Те могат да останат тук, но също ще могат да изберат и друг вариант - да станат граждани на Йордания," обяснява Елон.

Много ще ви обвинят, че правите расистко предложение, контрира го журналистът.

„Какво му е расисткото? Защо те не могат да разберат, че ние нямаме друга еврейска държава, а в същото време има много арабски държави. Палестинците не искат само основаване на Палестинската държава. Те не искат Израел да съществува."

На въпрос дали заплахите на иранския президент Ахмадинеджад, че Израел трябва да се изтрие от картата, трябва да се приемат сериозно, Елон отговори, че омразата към Израел променя формата си.
Този път ще се появи без музиката на Вагнер и не на християнска основа, а на мюсюлманска. В Израел не могат да разберат, че има милиони, които още от деца са учени да мразят евреите.