Нов неизвестен дрон е атакувал украинската столица Киев, пише проектът Defense Express в събота вечерта.

В сутрешния доклад на ВВС на украинските въоръжени сили за отблъскване на поредната въздушна атака, освен ударни безпилотни летателни апарати от типа "Шахед", се споменава и за един безпилотен летателен апарат от неидентифициран тип.

Сумска област отново под обстрел

Сумска област отново под обстрел

Украйна докладва за свалени 35 от 39 дрона, изпратени от руската армия

"В мрежата се появи първото изображение на останките на този дрон, който наистина е много различен от Shahed-136. Освен това е изяснено, че той се е движил на свръхниска надморска височина от 20-30 метра. А последното директно подсказва, че най-вероятно става дума за дрон камикадзе", пише Defense Express.

Проектът твърди, че е получил допълнителни снимки от свои собствени източници на сваления дрон - "с възможен размах на крилата над 4 метра, опашка, тласкащо витло и фюзелаж с квадратен профил".

Снимка 675475

Източник: Defense Express

"Може да прилича на руския Zala 421-20, който има някои подобни характеристики. Но този дрон е разузнавателен и следователно едва ли би летял на такава ниска височина. Освен това дронове от този тип са рядкост и е малко вероятно да бъдат произведени", пише Defense Express.

Проектът отбелязва, че останките от дрона в момента се изследват и вероятно скоро ще бъдат идентифицирани производителят и компонентите, от които е бил сглобен.

Киев намеква за нов тип ракета, с която неутрализирали С-400 в Крим

Киев намеква за нов тип ракета, с която неутрализирали С-400 в Крим

На следващия ден извършиха показен рейд