В петък са били чути експлозии във временно окупирания Луганск. Това съобщава "Укринформ".

В резултат на експлозиите са се издигнали гъсти облаци дим.

По-късно беше съобщено за десетки ранени, сред които и деца. 

"Според предварителните данни е имало ракетен удар по петролно хранилище. Между другото, секретарят на Генералния съвет на "Единна Русия" Андрей Турчак и лидерът на бунтовническия регион Леонид Пасечник са в Луганск", се казва в доклада.

Взрив е избухнал в Мелитопол близо до входа на жилищна сграда, където е живял така нареченият "действащ заместник-министър на строителството" на Запорожка област.

В петък въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар по Луганск, типът на използваните ракети се уточнява. Това съобщава "Интерфакс",  като цитира представителството на ЛНР към Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня (СЦКК).

"От страна на въоръжените формирования на Украйна е регистриран обстрел: в 18:30 ч. в град Луганск (ЛНР) с две ракети", се казва в доклада.

Луганск не е бил обстрелван от въоръжените сили на Украйна повече от година, пише още "Интерфакс".

Първият заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците Виктор Водолацки е бил ранен в Луганск, съобщава ТАСС.

"Според допълнителна информация, шест деца и депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки са били ранени в резултат на ракетната атака на град Луганск", се казва в доклада.