От Кремъл призоваха да се търсят официалните данни на Военното министерство за броя на руските военни, убити в Сирия. Възможно е там да има и доброволци от Русия, които нямат отношение към оказваната от руската държава поддръжка на сирийската армия, заяви Дмитрий Песков.

Това съобщи ТАСС, предавайки думите на президентския говорител Дмитрий Песков по повод на публикация на Reuters, в която се твърди, че броят на загиналите руснаци в Сирия са повече от официално обявения.

"Не, не виждам (основания за нова проверка на данните за загубите)", заяви пред журналисти Песков. "Данните (в Кремъл) постъпват от Министерството на отбраната, ръководим се от тези данни, които са официални", допълни Песков.

"Ако в Сирия има доброволци и други, те не са изпратени от държавата и от Министерството на отбраната нямат отношение към тях", заяви прессекретарят на президента на Русия. "Затова трябва да се поинтересувате от къде Reuters имат тази информация и кои са техните източници", посъветва Дмитрий Песков.

40 руски войници убити в Сирия от началото на годината

40 руски войници убити в Сирия от началото на годината

Общо в Сирия са убити над 70 души

По-рано агенцията, позовавайки се на собствени източници съобщи, че в Сирия от началото на годината са загинали 40 руснаци. В същото време по информация на Военното министерство на Русия загиналите в арабската република от началото на операцията по поддръжка на руските Въоръжени сили на сирийската армия са 34 военни.
От агенцията предполагат, че няколко души, споменати в сводките на жертвите, са служители на частни военни компании.

Малко по-късно от руското военно министерство опровергаха данните на Reuters за значителни загуби на руски военни в Сирия.