Очаква се руският президент Владимир Путин да направи пътуване до Пхенян "до няколко дни".

Това разкри пред Yonhap представител на южнокорейския президент.

"Стратегическият диалог по въпросите на дипломацията и сигурността между Южна Корея и Китай е насрочен по същото време, когато Путин ще посети Северна Корея.

Като вземем предвид всичко това, ще се уверим, че нашите основни съюзници и стратегически партньори ще се присъединят към Южна Корея по въпросите, свързани със Северна Корея", отбеляза служителят.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изрази надежда, че двамата с руския президент Владимир Путин ще продължат да укрепват близките си връзки и по този начин ще затвърдят "вечния крайъгълен камък" в отношенията между двете страни, съобщи в сряда КЦНА.

"Смислените връзки и близките другарски отношения, които ще продължат да съществуват между нас и в бъдеще, ще затвърдят още повече вечния крайъгълен камък на отношенията между КНДР и Русия в новата ера", е цитиран Ким да казва в поздравителното си послание до Путин, тъй като Русия празнува национален празник.

Според доклад на руския вестник "Ведомости", публикуван по-рано през седмицата, Путин ще посети Пхенян още този месец.

Северна Корея се обяви за "непобедим другар по оръжие" на Русия

Северна Корея се обяви за "непобедим другар по оръжие" на Русия

На фона на предстоящото посещение на руския лидер в КНДР

По-рано Кремъл потвърди, че държавният глава е приел поканата на севернокорейския върховен лидер Ким Чен-ун да посети страната още през 2023 г.

Западни служители посочиха, че Путин ще търси увеличаване на доставките на севернокорейско оръжие за фронта срещу Украйна.