Лидерът на северокавказките бунтовници Доку Умаров все още не е намерен сред лицата, ликвидирани при спецоперацията в Сунженски район в Ингушетия, съобщава Интерфакс.

На мястото на базата, атакувана от руските спецчасти, са открити части от 7 тела и всички те са разпознати. До този момент Умаров не е идентифициран сред убитите.

Въпреки това според източници на силовите структури на севернокавказката република вероятността Умаров да е убит е три четвърти. Президентът Юнус-Бек Евкуров посочи, че на мястото на операцията продължават следствените действия.

Според представител на силовите структури до момента са разпознати 14 души, убити при операцията на 28 март. Сред тях е и дясната ръка на Умаров Абу Супян и един от идеолозите на бойците Аслан Бютукаев.

Не се изключва обаче и вероятността Умаров да е успял да избяга.

За последните 10 години седем пъти се появяваха информации за смъртта на Доку Умаров. Първият път това беше през март 2000 година, когато командването на Обединената групировка на войските на Северен Кавказ обяви смъртта на Умаров при битка в Ножай-Юртски район в Чечня.

Последно през юни 2009 година средствата за масова информация съобщиха, че лидерът на севернокавказките бунтовници е убит при спецоперация, но това не се потвърди.