Дрон, натъпкан с експлозиви, е бил открит в горския пояс в Богородския район в Московска област. Това съобщи държавната информационна агенция ТАСС, позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

Няма информация обаче падането на дрона кога евентуално се е състояло.

"Дрон, натъпкан с експлозиви, беше намерен паднал в Богородския район близо до "Заря", гласи точната информация на службите. 

Съобщения за "украински дрон" се появиха по-рано и в социалните мрежи. Каналът "База" твърдеше, че дрон със 17 кг експлозиви е паднал близо до Ногинск, който е административен център на Богородски градски район, източно от Москва.

Според тази информация дронът е украинско производство UJ-22 Airborn, дълъг 3,5 метра. Вероятно е паднал заради свършване на горивото. Също така се посочва, че дронът е бил открит от жена, участваща в кооператива, но тя е публикувала само снимки в общността, а други хора са се обадили в службите.

Украинските власти не са коментирали ситуацията. По-рано те отрекоха да имат връзка с дроновете, които паднаха в Русия, включително и един отново в Московска област. Това се случи в края на февруари.

Информацията в държавната ТАСС е изключително лаконична. Посочва се, че останките от дрона са прибрани, като предстоят технически експертизи. В рамките на разследването предстои да се установи чий е дронът, от къде е бил пуснат и за къде е летял.

Тази нощ атака с дронове е извършена и в Севастопол - базата на руските военноморски сили в Черно море, която е в Крим. И тази информация не е коментирана от украинска страна до този момент.

Севастопол атакуван от морски дронове

Севастопол атакуван от морски дронове

Местните власти заявяват, че атаката е отблъсната

Припомняме, че в началото на годината, вече след изтощителна и неуспешна офанзива на Бахмут и при очакване на украинска контраофанзива, в Москва и Подмосковието в европейската част на Русия, бяха монтирани системи за противовъздушна отбрана. Те предизвикаха тревога в социалните мрежи.