В нощта срещу понеделник в енергийно съоръжение в Белгородска област е избухнал пожар.

Според губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков в канала му в Telegram инцидентът е станал в Белгородска област. По думите му пожарът е възникнал вследствие на пускане на взривно устройство от безпилотен летателен апарат.

"Едно от енергийните съоръжения в Белгородска област е в пламъци. Предварителната причина за пожара е взривно устройство, пуснато от безпилотен летателен апарат. Няма пострадали. Няма прекъсване на работата на потребителите. Оперативните служби работят на мястото", писа Вячеслав Гладков.

Както е известно, бойци от Руския доброволчески корпус и Легион "Свобода на Русия" са извършили през уикенда редица набези на руска територия, преминавайки през границата.

В неделя те заявиха, че са навлезли в предградията на Шебекино. По-късно стана известно, че са пленили двама войници от руската армия в Нова Таволжанка. Бойците записаха обръщение към Гладков, в което му предлагат да разменят войниците срещу възможност да "поговорят за съдбата на Русия".

ISW: Руски партизани взели пленници в Белгород

ISW: Руски партизани взели пленници в Белгород

Руският губернатор отказва да преговря

Областният управител отговорил, че е готов да се срещне, но посочил друго време и място. В резултат на това срещата не се състояла.

По-късно се появи нов видеоклип на бойците на РДК, в който те заявиха, че броят на пленниците се е увеличил. Те заявиха, че ще ги предадат на Украйна за размяна.