Дрон се разби в сградата на градската администрация в Белгород, написа в телеграм канала си областният управител Вячеслав Гладков. От кметството на Белгород уточниха, че дронът се е разбил във входната врата на сградата, съобщава Би Би Си.

Според Гладков в резултат на нападението са ранени двама души: една жена е получила шрапнелни рани, а друга е получила контузия.

В административната сграда са изпочупени прозорци и е повредена фасадата, уточни Гладков. Официалният телеграм канал на кметството публикува снимки на последствията от атаката.

По-късно бе съобщено за още един удар с дрон - този път по покрива на търговски център край жп гарата в града, като няма информация за пострадали.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи по-рани в "Телеграм", че още четири дрона са били свалени над друг район на региона - Борисовски.

"По предварителни данни няма пострадали. Има щети. В село Борисовка са изпочупени прозорци на едно частно домакинство, нанесена е щета и на настилката на училищния стадион. В село Дъбино в едно частно домакинство са изпочупени прозорци и е повредена фасадата на сграда,както и оградата, във второ частно домакинство е повредена плевня", пише губернаторът.

Малко преди това той съобщи за пет свалени въздушни цели на приближаване към Белгород. Министерството на отбраната, съобщавайки за 25 дрона, свалени през нощта в руски региони, вклщчително седем в Белгородска област. Освен това руското военно ведомство съобщава за унищожаването на ракета "Точка У" и осем ракети от реактивната система за залпов огън РМ-70 "Вампир" над Белгородска област.

Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Диверсанти са проникнали в Курска и Белгородска области

Руските власти потвърдиха за "опити" за нахлуване