Двама палестинци, единият от които местен командир, са били убити при сблъсъци с израелски войници на Западния бряг въпреки постигнатото съгласие за прекратяване на огъня.

От Комитетите за народна съпротива обявиха, че убитият командир е техен член и предупреждават, че смъртта му няма да остане би последствия,  предаде Ройтерс.

В същото време Комитетите предупреждават, че ще се консултират с други палестински групировки дали да продължат да спазват спирането на огъня в Газа, което включва и прекратяване на ракетния обстрел по израелски територии.

Според израелката армия патрулиращите войници са отвърнали на огъня от бойци в село край град Дженин.

Говорител на армията съобщи, че те се стреляли по подозрително лице, което ги приближило, а след това по човек, който взел оръжието на поваления на земята.

Според палестински медицински източници войниците са застреляли при размяна на огън въоръжен боец, а също и 50-годишна жена, която се притичала на помощ.

По повод инцидента израелският министър на отбраната Амир Перетц коментира по израелското радио, че подобни действия имат за цел да защитят от атаки израелските граждани.

Междувременно палестински представители, близки до президента Махуд Абас, прогнозираха, че подобно споразумение като това за прекратяване на огъня в Газа може в скоро време да бъде прието и за Западния бряг.