Един човек е загинал при обстрел на Кривой рог. Това съобщи губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

По думите му след полунощ са нанесени три ракетни удара по Кривой рог: "Поразиха индустриално предприятие. Загина служител на предприятието, тялото му е извадено изпод развалините на разрушения производствен цех", пише Резниченко.

Още трима души са ранени. Те са откарани в местна болница. Състоянието им се оценява като средно тежко според лекарите, уточни губернаторът.

Андрий Ермак, началник на кабинета на президента на Украйна, потвърди смъртта на петима доброволци от Грузия по време на боевете за Бахмут, който е атакуван от руската армия и частите на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер".

19 души са загинали в Херсон през последните две седмици поради руски обстрел, съобщиха местните власти.

В украинската столицата Киев започва да действа график на планираните стабилизационни прекъсвания на електрозахранването и в Киев няма да има повече аварийни прекъсвания.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в обръщението си в неделя вечерта, че Русия се надява да използва студеното време срещу Украйна и призова за подготовка за трудна зима.

Зеленски призова украинците да подкрепят армията

Зеленски призова украинците да подкрепят армията

Отново изреди успехите им