"Белгород беше атакуван от украинските въоръжени сили с помощта на самолетен тип безпилотен летателен апарат (БПЛА). Дронът се разби в жилищна сграда. В резултат на експлозията, за съжаление, загина човек", написа в "Телеграм" губернаторът Вячеслав Гладков, цитиран от Би Би Си

По-рано местни телеграм канали-публикуваха видео, в което се твърди, че дрон се е врязал в жилищен район в Белгород и се е взривил. Според канала BelPlus дронът се е разбил в жилищен блок на кръстовището на улиците "Губкин" и "Щорс" в Белгород.

"Двама души са ранени. Съпругата на загиналия е със закрита черепно-мозъчна травма, разкъсвания по лицето и повърхностно изгаряне на бедрото. Линейка транспортира жената в областната клинична болница. Друг жител отиде самостоятелно в градска болница № 2 - мъжът беше с шрапнелна рана в лумбалната област", каза губернаторът.

През март Белгород и Белгородска област са атакувани ежедневно от ракети и дронове. Украйна не коментира тези атаки. По-рано губернаторът съобщи за 24 смъртни случая в резултат на тези атаки.

Сега Гладков пише, че по време на поредния удар с дрон са били повредени прозорци и балконски стъкла в пет апартамента, както и кола, паркирана до сградата.

18 ракети свалени над Белгород тази нощ

18 ракети свалени над Белгород тази нощ

Въздушната тревога ще се включва вече и през нощта