Египет ще отмени ограниченията, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, от вторник, съобщи кабинетът. От 6 май магазините, моловете и ресторантите трябваше да затворят до 21 часа. след нарастване на инфекциите. Египет наложи и строги мерки в началото на пандемията, като затвори въздушното си пространство и наложи вечерен час, за да се бори с разпространението на вируса, предаде "Ройтерс".

395 българи под карантина след пътуване до Занзибар и Египет

395 българи под карантина след пътуване до Занзибар и Египет

Най-много от карантинираните са във Варна

Като част от усилията си за спасяване на туристическия сектор, страната извърши ваксинация на служители във всички хотели в провинциите Южен Синай и Червено море и планира да ваксинира всички жители на двата курорта Хургада и Шарм ел Шейк, съобщиха от кабинета в неделя. Приходите от туризъм, важен източник на чуждестранна валута за Египет, спаднаха със 70% през 2020 г. поради пандемията от коронавирус. Туризмът обикновено представлява до 15% от брутния вътрешен продукт. Египет е оптимист за посрещането на повече посетители тази година, като броят им нараства непрекъснато от януари до около половин милион туристи месечно, каза министърът на туризма и антиките Халед Ел-Енани пред Ройтерс през май.

Президентът на Египет се ваксинира срещу COVID-19

Президентът на Египет се ваксинира срещу COVID-19

Не се разкрива каква ваксина е използвана

Египет официално потвърди 260 659 случая на коронавирус и 15 001 смъртни случая към събота. Официални представители и експерти обаче казват, че реалният брой е далеч по-висок, но не се отразява в правителствените данни поради ниските нива на тестване и изключването на частни резултати от тестове.