В нощта срещу понеделник в окупирания от Русия Крим беше съобщено за експлозии. Движението по Кримския мост вече е блокирано, съобщава УНИАН.

Телеграм каналът Crimean Wind пише, че експлозиите са чути от жителите на Евпатория и Красноперекопск, както и силно в районите Джанкой, Бахчисарай и Саки. Местните телеграм канали съобщиха за работата на противовъздушната отбрана.

"В района на Красноперекопск абонатите вече са преброили осем експлозии. Ракетите са ударили обект близо до Евпатория, руските сили за противовъздушна отбрана не са свалили нищо, абонатите съобщават за пет или шест експлозии село Первомайское", се казва в съобщението.

Украйна се похвали с унищожен руски влекач край Крим

Украйна се похвали с унищожен руски влекач край Крим

Атаката е бил извършена тази нощ

Припомняме, че Украйна извърши редица успешни атаки срещу руски цели в Крим и околностите му, като нанесе сериозни поражения на руския Черноморски флот.

В близко бъдеще ще бъде създаден нов федерален окръг на Руската федерация, който ще включва Крим и четири нови региона. Това заяви миналата седмица назначеният от Русия губернатор на Запорожка област Евгений Балицки.

"Ще бъде създаден федерален окръг, мисля, че това трябва да стане в скоро време. Смятам, че това ще бъдат Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област и Крим", посочи той той. По думите на Балицки към момента проектът се разработва на федерално ниво.