Сенатор Елизабет Уорън обяви, че се оттегля от състезанието за президентската номинация на Демократическата партия.

В обръщение, публикувано на сайта на кампанията й, тя изказва благодарност на своя екип.

"Зная колко усилено работихте всички вие. И от дъното на душата си ви благодаря за всичко, което вложихте в тази кампания. (...) Не постигнахме целта си, но това, което направихме заедно - което направихте вие - остави трайна следа. Не е следата, която искахме да оставим, но то има значение - и промените ще оказват влияние за години напред." - обръща се Уорън към щаба си.

Елизабет Уорън прекратява президентската си кампания
Обновена

Елизабет Уорън прекратява президентската си кампания

Това би означавало, че в битката за номинацията на Демократическата партия за кандидат за президент на САЩ остават само Бърни Сандърс и Джо Байдън

Засега тя не обявява подкрепа за никой от кандидатите, оставащи в кампанията, но се очаква поддръжниците й да се ориентират по-скоро към Бърни Сандърс, тъй като сенатор Уорън също принадлежи към лявото крило на Демократическата партия.

Тя не успя да спечели вота в нито един щат по време на кампанията си, въпреки че първоначално беше смятана за един от фаворитите.

След нейното оттегляне в състезанието остават Сандърс и вицепрезидентът на Обама - Джо Байдън.

По-рано своето оттегляне обявиха бившият кмет на Саут Бенд, щата Индиана - Пийт Бутиджидж, сенатор Ейми Клобучар и милиардерът Майкъл Блумбърг, които подкрепиха Байдън.

Байдън се върна на лидерската позиция с убедителната си победа в т. нар. супер вторник на 3 март, когато спечели битката в 10 от общо 14 щата, в които се проведоха първични избори на демократите.

Супер Вторник: Байдън взима 402, а Сандърс - 314 делегати
Обновена

Супер Вторник: Байдън взима 402, а Сандърс - 314 делегати

Демократите в САЩ провеждат Супер Вторник