Милиардерът Майкъл Блумбърг прекрати президентската си кампания, съобщават световни агенции.

Веднага стана ясно, че Блумбърг ще подкрепи Джо Байдън като кандидат на Демократическата партия на изборите за президент през ноември 2020 г.

Тръмп: Демократите смачкаха Сандърс на супервторника

Тръмп: Демократите смачкаха Сандърс на супервторника

На супервторника Джо Байдън изпревари Бърни Сандърс, след като спечели най-малко 9 щата, а Сандърс взе четири щата

"Винаги съм вярвал, че победата над Доналд Тръмп започва с обединение зад кандидата с най-голям шанс да го направи. След гласуването вчера стана ясно, че този кандидат е моят приятел и велик американец - Джо Байдън", се казва в съобщение на милиардера.

Днес аз съм радостен да го подкрепя, ще работя с него да се превърне в следващия президент на САЩ, допълва Блумбърг.

На изборите вчера Блумбърг спечели 44 делегати. Той спечели в Американска Самоа, където 175 гласа бяха достатъчни да събере подкрепа от 49,9 на сто.

Сандърс към Блумбърг: Тръмп ще те схруска и ще те изплюе

Сандърс към Блумбърг: Тръмп ще те схруска и ще те изплюе

Сенаторът също изрази "притеснението си" от безпрецедентните пари

Axios съобщава, че бившият кмет на Ню Йорк ще обяви решението си днес. Той похарчи повече от 500 милиона долара за агитация по време на кампанията си, но не успя да постигне пробив на супервторника.

На изборите вчера пробив направи бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който спечели 10 от 14 щата на първичните избори в Демократическата партия. Бърни Сандърс взе останалите четири щата.

Блумбърг - мишена на яростни атаки на дебата на демократите в Лас Вегас

Блумбърг - мишена на яростни атаки на дебата на демократите в Лас Вегас

Демократите поемат огромен риск, ако заменят един арогантен милиардер с друг

Блумбърг влезе в битката през миналия ноември с големи надежди и дълбоки джобове. Той похарчи от личното си състояние от 60 милиарда долара 500 милиона долара за политически реклами.

78-годишният основател на медийната и финансова компания "Блумбърг" похарчи 100 милиона долара дарения в подкрепа на Демократическата партия на междините избори през 2018 г. Той наскоро се регистрира като демократ.