Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който в момента води в битката за кандидат за президент на САЩ в Демократическата партия, разкритикува Майкъл Блумбърг за представянето му на дебата в Невада.

Блумбърг - мишена на яростни атаки на дебата на демократите в Лас Вегас

Блумбърг - мишена на яростни атаки на дебата на демократите в Лас Вегас

Демократите поемат огромен риск, ако заменят един арогантен милиардер с друг

В интервю за CBS News, което ще бъде излъчено в неделя, Сандърс потвърди, че е "изненадан" от неподготвеността на Блумбърг по "основни, очевидни въпроси". Той вярва, че е много вероятно Доналд Тръмп да смаже милиардера на президентски дебат.

"Мисля, че е доста вероятно Тръмп да го схруска и да го изплюе", обяви Сандърс по време на интервюто.

Сенаторът също изрази "притеснението си" от безпрецедентните пари, които Блумбърг налива в предизборната си кампания, което Сандърс разглежда като опит да се купят изборите.

"Никога не сме виждали подобно нещо в американската история. Мисля, че американският народ ще се противопостави на такъв тип олигархично движение. Ние сме демокрация. Един човек, един глас. Не човек с 60 милиарда долара, който купува избори", обясни Бърни Сандърс.

Проучване: Сандърс на първо място, Байдън пада

Проучване: Сандърс на първо място, Байдън пада

Майкъл Блумбърг печели симпатизанти

Утре ще се проведат първични избори в американския щат Невада. Сандърс е фаворит сред кандидатите от Демократическата партия. Той вече спечели в Ню Хемпшър, а в Айова завърши втори.