Европейските издания пишат за Тръмп, изборите и Брекзит, заглавията варират от "Малък урок за Тръмп", до "Брекзит е възможен до Коледа", съобщава "Политико".

Германските издания отразяват готовността на демократите в САЩ да вземат Камарата на представителите, а републиканците - мнозинство в Сената.

Frankfurter Allgemeine коментира, че избори в САЩ са "малък урок за Тръмп", добавяйки, че втората половина от мандата му ще е "по-сложен".

Welt нарича изборите "гласуване без победител", но заявява, че "демокрацията" надделява и смята, че следващите години ще бъдат "неудобни" за Тръмп.

Bild твърди, че американският президент се е отървал със "сравнително умерени загуби".

Резултатите от изборите в САЩ са водещи сред заглавия във Франция.

FranceInfo коментира, че победата на "Тръмп" е "безумна", въпреки твърденията му за "огромен успех".

Le Parisien съобщава, че Тръмп е "далеч от сваляне" и твърди, че контролът му над Сената е неговата "истинска победа".

Доналд Тръмп е на преден план и в британската преса, но вниманието е насочено и към Брекзит.

The Sun използва духа на Първата световна война, като коментира, че кабинетът на Великобритания смята за възможна сделката за Брекзит "до Коледа" след "голяма промяна" от страна на ЕС.

The BBC съобщава, че кабинетът иска да постигне споразумение с ЕС до края на месеца и имат информация за план как правителството ще "продаде" сделката за Брекзит на депутатите и обществеността.

The Telegraph коментира, че историческата "синя вълна", на която демократите се надяваха в междинните избори в САЩ "не успя да се материализира".

Базираният в САЩ колумнист на The Guardian, Ричард Улф пише, че "неконтролируемото държане на властта от страна на Доналд Тръмп е приключило" и президентът ще разбере, че "собствените му поддръжници просто вече не са толкова зад него".

Изборите в САЩ са сред заглавията в Италия, но медиите се съсредоточават и върху вътрешни проблеми.

Rai News съобщи, че Тръмп е "надменен" след резултатите.

TgCom24 коментира, че сенатът е готов да гласува измененията в спорния законопроект за сигурност и имиграция в сряда сутринта.