Във Финландия е създадена работна група, която да проучи възможността за забрана на покупката на недвижими имоти от руски граждани и която може да приключи работата си до края на март. Това съобщават местните медии.

Министърът на отбраната Анти Хекянен обяви създаването на работна група, която ще започне да проучва възможността за забрана на покупката на недвижими имоти за руски граждани.

Очаква се работната група да приключи работата си до края на март.

Министърът на отбраната заяви, че законодателството относно придобиването на недвижими имоти от чужденци, които не са граждани на Европейския съюз и Европейската икономическа общност, е било разработено по-рано, но "променената ситуация в областта на сигурността изисква допълнително затягане".

В средата на януари началникът на отбраната заяви пред изданието Uutissuomalainen, че по този въпрос трябва да се намери "законово решение".

Той също така допусна, че ограниченията могат да засегнат условията за наемане и проверката на вече извършени сделки с недвижими имоти.

Твърдостта срещу Русия решава президентските избори във Финландия

Твърдостта срещу Русия решава президентските избори във Финландия

Изборът на нов лидер в неделя ще оформи подхода на страната към старият й съсед

През януари финландското министерство на отбраната издаде три отрицателни решения за сделки с имоти, при които купувачът не е бил от ЕС или Европейската икономическа общност (ЕИО).