Френската полиция е арестувала мъж по подозрение, че е оставил самоделно взривно устройство пред катедрала в Тулуза, съобщи АФП.

Властите евакуираха катедралата "Сент Етиен" в петък, след като заподозрян е влязъл по време на сутрешната литургия и оставил подозрителен пакет.

Френският вътрешен министър Жерал Дарманен заяви, че пакетът е "импровизирано взривно устройство", което мъжът не е успял да взриви.

Дарманен потвърди в "Туитър", че устройството е неутрализирано и "няма жертви и ранени".

"Благодарение на бързата намеса на службите, полицейската операция в Тулуза приключи", каза той.

Италия залови съучастник на атентатор от Ница

Италия залови съучастник на атентатор от Ница

През 2016 година, тунизиец уби 86 души и рани други 460

Прокурорът на Тулуза заяви, че заподозреният е известен на властите за много престъпления, сред които шофиране в нетрезво състояние и неуважение към съда.

Все още не е ясен мотивът за инцидента.

Едно от последните нападения в страната бе извършено в столицата Париж през февруари.  Френската полиция застреля въоръжен мъж, нападнал с нож униформени на жп гара "Север" в града.Жп гара "Север" (Gare du Nord) е една от най-големите железопътни гари в Европа и през нея преминават международни влакове, свързващи Великобритания и Белгия.

През 2020 г. при нападение с нож в базиликата в Ница загинаха трима поклонници, a 84-годишен свещеник беше убит пред олтара на църквата в град в Нормандия през 2016 г.

Мъж нападна с нож полицаи на жп гара в Париж

Мъж нападна с нож полицаи на жп гара в Париж

Нападателят е застрелян

При атентатите във френската столица Париж през ноември 2015 г. загинаха 130 души