Полицията е разчистила 300 мигранти от импровизиран бежански лагер в северната част на френската столица Париж рано тази сутрин и ги е отвела в официални приюти за мигранти на други места в града, съобщава "Ройтерс".

Мигрантите са живели в палатки под мост до околовръстното шосе на Париж, като преместването им е станало с тяхно съгласие.

Мигрантите, които са предимно от Африка и Афганистан, са събрали палатките си и вещите си и са се качили на автобуси.

Папата към ЕС: Стига сте се карали за мигрантите и покажете солидарност

Папата към ЕС: Стига сте се карали за мигрантите и покажете солидарност

Пред десетки хиляди миряни на площад "Свети Петър" на Богоявление Франциск говори за дипломатическите разпри

"Те ще минат медицински преглед, а след това ще разглеждаме тяхното административно положение и според техните права ще бъдат изпратени в центрове", посочи местният общински служител Бруно Андре.

Франция многократно е разчиствала мигрантски лагери в Париж и по северното си крайбрежие (в град Кале).

В края на октомври 2016 г. Франция разтури разрастващ се мигрантски лагер край Кале, който придоби известност като "Джунглата" и който служеше като плацдарм за бежанци, които искат да влязат във Великобритания, скрити в камиони, влакове и фериботи.

Броят мигранти, опитващи се да достигнат Великобритания, се увеличи рязко през миналата година в сравнение с 2017 г., но остана малка част в сравнение с онези, които се опитват да достигнат до територията на Европейския съюз, прекосявайки Средиземно море от Северна Африка и Турция.

Френските власти изтъкват, че предприемат твърд подход, за да разубедят мигрантите да се върнат в района на Кале.

Европа се сблъсква с мигрантска криза от 2015 г. насам, като повече от 1 млн. души от Африка и Близкия изток се опитаха да достигнат до континента през Турция или по море.