Германското министерство на отбраната подписа договор с американската авиокосмическа корпорация Boeing за доставка на пет самолета P-8A Poseidon Marine Patrol. Компанията каза това в изявление, публикувано в сряда на уебсайта ѝ.

"За Boeing е чест да предостави на Германия най-мощния морски патрулен самолет в света", каза Майкъл Хостетер, вицепрезидент на Boeing по отбраната, космоса и сигурността в Германия. "Ще продължим да работим с правителството на САЩ, германското правителство и промишлеността, за да създадем стабилен пакет за подкрепа, който да гарантира, че германският P-8A е готов за мисии", добави той.

Така Германия става осмият клиент на многоцелевия морски патрулен самолет P-8A Poseidon. В допълнение към американския флот, P-8A е в експлоатация или вече е поръчан от индийските военновъздушни сили (обозначени като P-8I), военновъздушните сили на Южна Корея, австралийските военновъздушни сили, новозеландските военновъздушни сили, норвежките военновъздушни сили и британските ВВС.