Неуспелите кандидати за убежище могат да кандидатстват за финансова помощ в размер до 3000 евро, ако изберат да се върнат доброволно в страните си на произход, твърди германският вътрешен министър, потвърждавайки нова правителствена програма, съобщава Deutsche Presse Agentur.

Семейства, които решат доброволно да се връщат у дома, могат да кандидатстват за стоки и услуги на стойност до 3000 евро, а физическите лица могат да получават стоки и услуги на стойност 1000 евро, в родната им страна, съобщава министерството днес, като добавя, че новите ползите са разширение на съществуваща програма за подкрепа стартирана през февруари.

Юнкер: Европа ще се нуждае от имигранти през следващите десетилетия

Юнкер: Европа ще се нуждае от имигранти през следващите десетилетия

ЕС трябва да "създаде правни начини" за мигрантите, които искат да се преместят в Европа

Германското правителство се опитва да стимулира доброволното напускане на неуспелите търсещи убежище, тъй като страната се занимава с приток на малко под един милион мигранти, пристигнали от страни като Сирия, Афганистан и Ирак през 2015 и 2016 г.

"Ако сте решили в полза на доброволно напускане до края на февруари, можете да получите не само стартова помощ, но също така и помощ за жилищно настаняване за разходите през първата година във вашата страна на произход", разяснява министърът на вътрешните работи Томас де Майзиер, цитиран и от вестник Bild.

Бавно интегриране на имигрантите отчитат в Германия

Бавно интегриране на имигрантите отчитат в Германия

През 2016 г. 13,6% от имигрантите и 6,2% от германските граждани са били на нископлатена работа