Германската нискотарифен авиопревозвач Eurowings заяви в неделя, че планира допълнителни полети до Майорка през Великденския празници след нарастване на резервациите, предизвикано от вдигането на ограниченията от германските здравни власти.

Германският институт за инфекциозни болести Робърт Кох заяви в петък, че изважда шест региона в Испания - включително Балеарските острови - от своите "рискови зони". Това решение влиза в сила от неделя.

В резултат на това германците се втурнаха да правят резервации за Майорка за Великден.

Майорка: коктейли и класа, не безчинства и пиянски рев

Майорка: коктейли и класа, не безчинства и пиянски рев

Властите се опитват да спрат ексцесиите на масовия туризъм...

Базираният в Германия туроператор TUI съобщи, че е удвоил броя на резервациите до острова в сравнение с данните за 2019 г.

И Eurowings заяви в неделя, че много полети са резервирани в рамките на часове след обявяването на решението на здравните власти. Бюджетната авиокомпания на Lufthansa отговори на бързането, като разшири услугите си, добавяйки още нови 300 полета до Майорка през Великденските празници, които тази година са в началото на април.

Въпреки това, пътниците ще се нуждаят от отрицателен резултат от PCR теста за коронавирус преди пътуване и германското външно министерство все още съветва германците да се въздържат от несъществени туристически пътувания.

В Германия локдаунът ще остане в сила до 28 март и перспективите за по-нататъшно разпускане на мерките са несигурни, тъй като инфекциите отново нарастват.

Хотелите в Германия не могат да приемат туристи от началото на миналия месец ноември.