"Делото Burisma" (компанията, в чиято управа е бил Хънтър Байдън - синът на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън - б.р.) съществува "само в мозъка на този, който го е измислил", заяви главният прокурор на Украйна Руслан Рябошапка, цитиран от изданието lb.ua.

По думите му е възможно в някакъв контекст името на компанията да се споменава в някое съдебно производство.

"Няма дело Burisma. То съществува само в мозъка на този, който го е измислил. Просто е може да има някакво производство, в което може да фигурира думата Burisma. Може и да са няколко такива производства. След одит ще можем да кажем в колко дела има такава дума и в какъв контекст. Тогава сигурно ще мога да коментирам по-подробно." - коментира Рябошапка.

Той допълва, че нито президентът Володимир Зеленски, нито други официални представители са се обръщали към него да прояви особено внимание към което и да е дело.

Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал натиск срещу Украйна
Обновена

Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал натиск срещу Украйна

Обвързал е военната помощ с разследване срещу Байдън…

Припомняме, американският президент Доналд Тръмп, в разговор с украинския държавен глава Володимир Зеленски, проведен на 25 юли, многократно е настоял Украйна да разследва участието на Хънтър Байдън в управата на Burisma. В рамките на разговор от половин час той повтаря искането си 8 пъти. Този разговор стана причина за започване на разследване за импийчмънт на Тръмп.

В показанията си американски дипломати свидетелстваха в Конгреса, че американският президент е оказал натиск Зеленски да направи публично изявление, че започва разследване срещу Байдън. Искането е поставено като условие, за да може Украйна да получи военна помощ от САЩ в размер на 400 милиона долара, както и за организирането на посещение на Зеленски в Белия дом.

Служител на ЦРУ е вероятният разобличител на Тръмп

Служител на ЦРУ е вероятният разобличител на Тръмп

В доклад на правосъдното министерство е посочено името…