Големите градове в Украйна все още са в украински ръце, а стратегическите цели на Русия в конфликта се провалиха, заяви в понеделник съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан.

В изказване в Белия дом Съливан твърди, че Москва е искала да превземе Киев, но не е успяла да го направи, и добави, че САЩ са уверени, че столицата ще бъде защитена от украинците.

Украйна се стреми да събере "милионна армия" срещу Русия

Украйна се стреми да събере "милионна армия" срещу Русия

Войниците ще бъдат въоръжени по стандартите на НАТО

Въпреки това той призна, че Русия е успяла "сантиметър по сантиметър" да "раздроби" някои територии в източната част на Украйна.

Според висшия служител на Белия дом санкциите и украинските сили са накарали Русия "да плати скъпа цена" за своята агресия.

Междувременно стана известно, че 31 са вече жертвите на руския удар, засегнал жилищна сграда в събота срещу неделя в Часов Яр, в Източна Украйна.

Марк Рюте обеща на Украйна съвременни тежки оръжия

Марк Рюте обеща на Украйна съвременни тежки оръжия

Нидерландският премиер очаква дълга война

От отломките на сградата са извадени 30 трупа, девет души са спасени, локализирано е едно тяло, но все още не е извадено.

Часов Яр с население от 12 000 души, разположено в Донецка област, е приоритетна цел на руските сили, след като те превзеха Луганска област.