Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че е осъществил удар по склад за гориво в окупираната Луганска област. Складът се е намирал близо до град Ровенки. На територията на обекта гори пожар.

По данни на руското министерство за реакция при извънредни ситуации пожарът бързо е потушен. Този път се съобщава за причината на инцидента - атака с безпилотни летателни апарати. В това съобщение не се посочва броят на дроновете, които са атакували окупираната Луганска област.

Складовата база за нефт и нефтопродукти се е използвала включително и за снабдяване на руската армия за фронта в Източна Украйна.

Самото руско министерство на отбраната съобщи, че тази нощ е свалило общо 47 украински дрона. Според сводката дроновете над Краснодарския край са били 17, над Курска област - 12, над Белгородска област - 2, а над акваторията на Азовски море - 16.

Руското военно ведомство не включва в тези обобщени информации атаките на украинската армия по окупираните райони, въпреки обявената анексия от страна на Руската федерация. Също така в сводката на руското МО винаги всички дронове са свалени, прехванати или неутрализирани, а за нанесените щети или за жертви и пострадали не се дава никаква информация.