Мъж на име Кари Усаф Ахмади, представил се за говорител на талибаните, обяви, че бунтовниците са убили турски заложник на име Мустафа Асими.

По думите на Ахмади убитият Асими бил отвлечен в края на август, съобщава АП. 

Агенцията уточнява, че до този момент от турската компания Конлит са обявили, че техен работник на име Мустафа Семи Турфал е бил отвлечен през август.
За него обаче не се знае нито къде се намира, нито дали изобщо е жив. Освен това не е възможно още днес да стане ясно дали представилият се за говорител на талибаните Ахмади казва истината.

Междувременно стана ясно, че афганистанската полиция е убила 11 талибани и е ранила други четирима при две отделни операции в южната провинция Хелманд

Гулам Расоол, който е шеф на местната полиция, обяви, че нито един афганистански полицай не е пострадал при спец-акциите, започнали късно снощи.

Радостта на афганистанския полицейски началник обаче не се споделя от секретаря на британското министерство на отбраната, според когото страните членки на НАТО трябва да изпратят допълнително сили в Афганистан.

„Когато НАТО реши да използва военна сила, всички партньори трябва да са готови да се изправят пред същия риск," подчерта представителят на  Министерството на отбраната в Лондон.