Графит "смърт за всички евреи" е бил открит на стълбището на синагога в нюйоркския квартал Бруклин, което е накарало организаторите на политическо събитие, планирано да се проведе там, да го отменят, съобщават израелски медии.

Събитието е било планирано да бъде водено от звездата от сериала "Broad City" Илана Глейзър в историческата синагога в Бруклин.

Графити против евреите на синагога в Калифорния дни след клането в Питсбърг

Графити против евреите на синагога в Калифорния дни след клането в Питсбърг

Мъж с качулка и маска, който прескочил оградата

Очевидци на кръвопролитието в синагогата "Дървото на живота" в американския град Питсбърг в събота заявиха, че стрелецът, който застреля 11 души, е крещял "всички евреи трябва да умрат".

Около 20:30 часа вчера тамошно време Глейзър е казала пред тълпата пред сградата, че събитието, на което тя трябваше да интервюира журналистката Ейми Гудман и кандидатите за Сената на САЩ Андрю Гунардес и Джим Гауран, е било отменено заради графитите.

На втория и петия етаж са открити изрисувани обиди, докато "смърт за всички евреи" е било написано на врата.

Нападателят от Питсбърг пред полицията: Искам всички евреи да умрат

Нападателят от Питсбърг пред полицията: Искам всички евреи да умрат

Според Робърт Грегъри Бауърс евреите "извършват геноцид срещу народа му"

Събитието е било част от сериите "Генератор" на Глейзър, в които тя интервюира активисти и политици, за "да се види как служат на нас, хората".

"Надявам се, че това няма да охлади желанието на хората да гласуват" на междинните избори за Конгреса на САЩ на 6 ноември. "Не можем да си позволим да мълчим или да се страхуваме", посочила Глейзър.