Правителството на Кувейт обяви, че появила се по-рано днес информация за изтеглянето на военните на САЩ от емирството е невярна и че държавната информационна агенция е била обект на хакерска атака, съобщава "Ройтерс".

По-рано се появи информация с източник кувейтската държавна новинарска агенция КУНА, в която се съобщаваше, че министърът на отбраната на Кувейт е заявил, че е получил писмо от главнокомандващия на американския военен контингент в страната, в което се "обявява предстоящо изтегляне на всички американски военни сили до три дни".

"Получаването на такова писмо от американските военни сили беше неочаквано и ние водим комуникация с американското военно министерство за повече подробности и информация", са били цитираните думи на министъра във фалшивата информация на КУНА.

Кувейт направи съобщението, след като фалшивата информация излезе в негов профил в социалните мрежи, привличайки широко внимание.

В малкия, богат на петрол Кувейт има над 13 000 американски военни, като още се отправят натам на фона на напрежението между САЩ и Иран.