На фона на възобновените мирни преговори между Израел и Палестина от „Хамас" съобщиха, че започват обединение на 13 военни групировки за по-ефективна атака срещу еврейската страна, съобщава РИА Новости.

Вчера лидерът на Израел Бенямин Нетаняху и на Палестинската автономна власт Махмуд Абас проведоха първата среща във Вашингтон, като бе взето решение за провеждането на втора среща на 14-15 септември в Близкия изток.

Въпреки това новият кръг от преговори се усложнява от факта, че Абас контролира само Западния бряг. В ивицата Газа властта принадлежи на „Хамас", която отказва да признае правото на Израел да съществува и настоява за продължаване на въоръжената съпротива.

За последните няколко дни бяха убити четирима израелци, а други двама бяха ранени.

Припомняме, във вторник вечерта при обстрел на автомобил с израелски регистрационни номера загинаха четирима души - двама мъже и две жени.

Тогава отговорността за нападението също бе поета от бойците на „Хамас"

В разпространено изявление ислямистите обещаха серия от операции на Западния бряг.

Палестинското ръководство, начело с Махмуд Абас, категорично осъди инцидента в Хеврон и го определи като акт срещу националните интереси на гражданите.

Веднага след нападения в Хеброн силите за сигурност на Палестинската автономна власт проведоха серия от арести, задържайки 200 представителите на движението.

Вчера при нападение над израелски автомобил бяха ранени двама израелци. Пострадалите са със сериозни наранявания, получени след като неизвестни лица стреляли по автомобил в района на Римоним на Западния бряг.