Палестинският премиер в правителството на Хамас Исмаил Хания каза, че запазва надежда за съставянето на правителство на националното единство.

Ще подновим консултациите за съставянето на правителство на националното единство и вярвам, че ще сме извървели дълъг път в тази посока, каза Хания пред журналисти в ивицата Газа, цитиран от Ройтерс

По думите му има реална надежда, че усилията могат да успеят.

Припомняме, вчера президентът Махмуд Абас обяви, че преговорите за формиране на нов кабинет между движението Фатах и Хамас са се върнали в изходна позиция.

Абас изтъкна отказа на управляващата партия да признае постигнатите до този момент споразумения по мирния процес с Израел.

Междувременно съветникът на Абас Саеб Ерекат съобщи, че президентът възнамерява утре или вдругиден да отпътува за Газа за възобновяване на преговорите, които той замрази преди седмица, допълва Ройтерс.

Според Ерекат палестинският президент ще постави категорично пред Хамас въпроса, че съставянето на правителство на националното единство не може да се състои без да бъдат изпълнени поставените от международната общност изисквания.