Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън ще „дестабилизира света”, ако спечели битката за Белия дом. Това обяви лидерът на крайнодесния френски „Национален фронт” Марин льо Пен пред CNN.

Хилари Клинтън е война. Хилари Клинтън означава опустошение”, коментира Льо Пен.

Избирането на Клинтън през ноември би значело „геостратегически избори, които ще доведат до световни конфликти, които заплашват да бъдат много тежки”, добави Марин льо Пен, като самата тя ще участва в битката за президентския пост във Франция през следващата година.

В интерес на Франция”, подчерта тя, Белият дом трябва попадне в ръцете „на всеки друг, но не и в тези на Хилари Клинтън”.

Льо Пен също така посочи, че икономическата политика на Клинтън щяла да бъде разрушителна за благосъстоянието на френския народ.

Що се отнася до основния противник на Клинтън, кандидата на републиканците Доналд Тръмп, Льо Пен отбеляза, че тя и той не били вътрешни хора и нямало да приемат заповеди от подобни или подобна финансова власт или мултинационален интерес.

48-годишната крайнодясна лидерка, която понастоящем води в социологическите допитвания, но се смята за малко вероятно да спечели балотажа на президентските избори през май 2017 г., през миналия месец обяви, че щяла да гласува за Тръмп, ако беше американски гражданин.