Ливанската групировка "Хизбула" съобщава в неделя, че е изстреляла ракети по Северен Израел. Това се случва ден, след като обяви няколко района в региона за "легитимна цел на атаки" поради присъствието на израелски войски, съобщава АФП.

Подкрепяната от Иран ливанска групировка, която воюва с Израел от миналия месец, заяви, че е атакувала "база на военната промишленост северно от Хайфа".

От края на септември "Хизбула" обяви подобни удари срещу съоръжения на отбранителната промишленост и военни бази близо до Хайфа, голям град в Северен Израел.

"Хизбула" пак атакува военна база край Хайфа

"Хизбула" пак атакува военна база край Хайфа

Тел Авив обяви ПВО тревога

Групировката също така твърди, че е ракетен обстрел по Нахария и удари с дронове близо до Акре, като и двете са на север от Хайфа.

"Хизбула" издаде предупреждение за евакуация на повече от 20 района в Северен Израел в събота.

Израел също продължи с въздушната си кампания срещу цели на "Хизбула" в Ливан в неделя.

Най-малко осем души бяха убити и 25 ранени при израелска атака близо до град Сидон в Южен Ливан, според ливанското министерство на здравеопазването.

В неделя израелските военни наредиха на жителите на няколко села в Южен Ливан да напуснат незабавно, предупреждавайки, че ще ударят цели на Хизбула там.

Йоав Галант: Иран вече не може да използва ефективно Хамас и Хизбула

Йоав Галант: Иран вече не може да използва ефективно Хамас и Хизбула

Израелските отбранителни сили, обърнаха хода на войната и постигнаха безпрецедентни постижения на всички бойни арени

Но в него не се споменава сидонското предградие Харет Саида.

В южния град Набатия "една къща беше напълно унищожена, а жилищни сгради, магазини и десетки коли бяха сериозно повредени" след израелски удар по квартал, съобщи официалната Национална информационна агенция на Ливан.