Ливанската Хизбула публикува почти 10-минутен видеоклип във вторник, показващ кадри от 17 военни обекта в окупираните от Израел сирийски Голански възвишения, които според нея са били събрани от самолет за наблюдение на въоръжените групи, предава "Ройтерс".

Това е вторият път когато групировката поаказва подобни кадри, които имат за цел да покажат докъде е стигнало разузнаването на Хизбула над Израел, докато напрежението нараства около войната на Израел срещу Хамас в Газа и заради честите размени на огън през границата на Ливан с Израел.

Групата, свързана с Иран, публикува почти деветтминутен клип през юни на това, което каза, че е запис от разузнаване на места в Израел, включително летището и морското пристанище на град Хайфа.

"Публикуването на това видео изпраща ясно послание към врага и неговата армия", каза офицерът за връзки с медиите на Хизбула Мухамад Афиф.

"Значението произтича от демонстрирането на нашите технически и технологични способности в областта на наблюдението и получаването на необходимата информация, от която се нуждаем по време на война", добави Афиф.

Ливанският проирански телевизионен канал Al Mayadeen каза през юни, след публикуването на първото видео, че безпилотни самолети са заобиколили отбранителните системи на Израел и са се върнали в Ливан, без да бъдат открити или свалени.

Конфликтът между Хизбула и Израел постепенно се засилва от месеци, пораждайки страхове от пълномащабна война, която и двете страни твърдят, че искат да избегнат, а дипломатите работят за предотвратяването й .

Израел порази ракетна установка на "Хизбула"

Израел порази ракетна установка на "Хизбула"

Продължават боевете в Газа