Лидерът на ливанската ислямистка радикална групировка "Хизбула" обяви, че получават прецизни ракети въпреки действията на Израел за отрязване на контрабандните маршрути през Сирия, съобщават израелските медии.

В понеделник Израел атакува военен обект близо до крайбрежния сирийски град Латакия, който според еврейската държава е бил използван от сирийските военни за прехвърляне на системи за производството на оръжия за Иран и "Хизбула".

Израел модернизира ядрените си обекти на фона на заплахите на Иран да ги атакува

Израел модернизира ядрените си обекти на фона на заплахите на Иран да ги атакува

"Не можем да пренебрегнем многократните и категорични заплахи"

"Независимо от това, което вършите за отрязване на маршрута, въпросът е приключил и съпротивата притежава прецизни и непрецизни ракети и оръжейни способности", изтъкна Насрала, като се обърна към Израел в излъчвана по телевизията реч.

"Ако Израел предприеме война срещу Ливан, Израел ще се изправи пред съдба и действителност, които никога не е очаквал когато и да било", подчерта още лидерът на "Хизбула", добавяйки, че Израел е наясно, че само и единствено технологиите не могат да бъдат решаващи във война.

Израел беше принуден да направи рядко признание във вторник, че стои зад нападението, след като руски самолет беше свален в понеделник от сирийската противовъздушна отбрана, при което загинаха 15 руски военнослужещи.

Израел ще продължи да бомбардира ирански позиции в Сирия

Израел ще продължи да бомбардира ирански позиции в Сирия

Премиерът Нетаняху е разговарял по телефона с руския президент Путин….