Бившият директор по комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс се съгласи да даде показания пред правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес. Изслушването ще се състои на 19 юни, при закрити врати, съобщи председателят на комисията Джералд Надлър.

В миналото Хикс се смяташе за доверено лице на президента Доналд Тръмп.

Въпреки нареждането от Белия дом тя да не предава на комисията материали, свързани с работата ѝ в администрацията на Тръмп, тя се е съгласила да предостави редица документи, свързани с изборната кампания на президента през 2016 г.

"С нетърпение очакваме показанията ѝ и смятаме в най-кратки срокове да ги направим достояние на обществото", посочва Надлър в Twitter.

По думите му, показанията на Хикс, която е "ключов свидетел на спецпрокурора" (Робърт Мълър - бел. ред.), са изключително важни.

В момента правната комисия към Камарата на представителите разследва дали въз основа на доклада на Мълър по руската намеса в американските избори може да се направи извод, че екипът на сегашния президент е бил в сговор с Москва, а самият Тръмп е възпрепятствал разследването на връзките с Кремъл.

Хоуп Хикс напусна Белия дом по собствено желание през пролетта на 2018 г., след няколко месеца работа като директор по комуникациите

Общо съвместната й работа с Тръмп продължи около 3 години.

Хоуп Хикс ще сътрудничи на Конгреса в разследването срещу Тръмп

Хоуп Хикс ще сътрудничи на Конгреса в разследването срещу Тръмп

Тя ще предаде документи…