Имаше опит за атентат срещу мен. Това обяви пред македонският вестник "Вечер" лидерът на опозиционната ВМРО-ДПНЕ Християн Мицкоски.

Той разпространи снимки на човек от протестите, който е обвинен от лидера на опозицията, че нарочно е дошъл с боен пистолет на протестите.

Настоявам вътрешният министър да арестува мъжа с пистолета, заяви Християн Мицкоски.

Протестиращи срещу ЕС в Скопие призовават за насилие

Протестиращи срещу ЕС в Скопие призовават за насилие

ВМРО-ДПМНЕ и Левица са обвинени, че са проруски партии, които изпълняват дневния ред на Москва

Той дори публикува снимка на този човек, на която се вижда как той насочва пистолет към гражданите, излезли на протест в Скопие срещу френското предложение. Малко по-късно бяха чути изстрели.

Инцидентът стана край моста "Скендербег" над река Вардар.

Оценявам, че колкото се може повече трябва да се събираме всеки ден, мирно, за да изразим нашата демократична позиция, това е нашето демократично право. Без насилие, призова лидерът на опозицията. Продължаваме с протестите, не на асимилация и българизация на Северна Македония, посочи Християн Мицкоски.

Провокация предизвика напрежение на митинга в Скопие тази вечер. Колоната вървеше спокойно през центъра на македонската столица, когато група младежи започна да замеря участниците с различни предмети. Те причакаха шествието на един мост и без видима причина започнаха да хвърлят камъни и бирени бутилки.

В късните часове пристигна и информация от МВР, че 40 годишен мъж, който по-рано е стрелял с пистолет във въздуха, е задържан в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи.