Българска яхта, натоварена с повече от 300 кг кокаин, е била задържана в морето близо до Франция при съвместна операция на българските и френските власти, съобщи БТА. Засега от МВР не потвърждават официално за подобна акция.

Източници от ведомството са посочили пред Дарик, че екипажът на яхтата се състоял от двама български граждани, които до момента не са познати на българската полиция и не са част от криминалния контингент у нас.

По непотвърдена информация става въпрос за канал за трафик на най-скъпия вид наркотик от Латинска Америка за Европа, в който участват и българи.

Засега не се конкретизира точната стойност на кокаина, но тя е  огромна, като се има предвид, че на наркопазарите по улиците на Европа, варира от 44 евро до над 107 евро в някои държави за 1 грам наркотик.

Преди време бяха задържани други две български яхти с голямо количество кокаин. "Рекордът "постави българинът Стоян Манов от Елхово, който беше заловен близо до Канарските острови на борда на катамаран с три тона кокаин