"Всички опити на украинските въоръжени сили да проведат десантна операция в Херсонско направление бяха неуспешни", каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу във вторник на колегията на министерството. Според изявлението му частите на морската пехота и силите за специални операции на Украйна "понасят колосални загуби", цитира думите му руската служба на Би Би Си.

Корпусът на морската пехота на ВМС на Украйна твърди обратното - че руската страна е претърпяла "тежки загуби в жива сила и техника" в това направление.

В петък нейният акаунт във Facebook публикува изявление, че украинските военни са извършили "поредица от успешни действия" на левия бряг на Днепър в контролираната от Русия Херсонска област, благодарение на които са успели "да се закрепят в няколко предмостия."

Генералният щаб на украинските въоръжени сили през този ден също обяви "поредица от успешни действия на левия бряг на река Днепър".

През ноември украинските войски окупираха село Кринки, което се намира на източния бряг на Днепър, и успяха да прехвърлят тежка техника там.

Руските сили натискат около Бахмут, украинските - на източния бряг на Днепър

Руските сили натискат около Бахмут, украинските - на източния бряг на Днепър

Двете страни отчитат десетки отблъснати атаки на врага