Сенатът на САЩ (горната камара на американския конгрес) одобри най-крупната реформа на американската данъчна система от повече от три десетилетия насам, съобщават американските медии.

Камарата на представителите (долната камара на американския конгрес) снощи българско време одобри законопроекта. Републиканците имат мнозинство и в двете камари на Конгреса.

За окончателно одобрение законодателството трябва да се върне обратно в Камарата на представителите по-късно днес заради изчистване на процедурен проблем.

Конгресът прие данъчната реформа на Тръмп

Конгресът прие данъчната реформа на Тръмп

Президентският подпис се очаква преди Коледа…

Ако всичко мине без проблеми, както се очаква, това ща бъде първият голям законодателен триумф на президента Доналд Тръмп.

Критиците обаче алармират, че приетият пакет с промени в данъчната система ще се отрази тежко върху дефицита и ще е от полза само за богатите и супербогатите.

Ала републиканците твърдят, че орязването на данъците за корпорациите, малките фирми и физически лица ще стимулира икономическия растеж.

51 сенатори гласуваха "за" данъчната реформа на Тръмп, докато 48 казаха "не".

Малко преди окончателното обявяване на резултатите, протестиращи в сградата на Сената скандираха срещу приемането на данъчната реформа. Те са били изведени навън.

Лидерът на групата на демократите в Сената Чък Шумър предупреди републиканците, че ще си платят за "ужасното законодателство" по време на междинните избори за Сената през следващата година.

Повечето американци против данъчната реформа на Тръмп

Повечето американци против данъчната реформа на Тръмп

Това показва ново проучване на SSRS за СиЕнЕн