От Белия дом коментираха, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп е "много развълнувана от силата на икономиката" в отговор на запитвания относно срива на фондовата борса в понеделник.

"Пазарите се колебаят в краткосрочен план. Всички го знаем. Тези колебания се случват по редица причини. Но фундаменталните показатели на тази икономика са много стабилни и тя върви в правилната посока - особено за средната класа", изтъкна говорителят на Белия дом на път за Синсинати, където Тръмп изнесе реч, възхваляваща скорошната му данъчна реформа.

Рязък спад на индекса Дау Джонс разтревожи инвеститорите

Рязък спад на индекса Дау Джонс разтревожи инвеститорите

Най-големият срив от 2008 г...

"Вниманието на президента е насочено към нашите фундаментални икономически показатели - силният растеж на американската икономика, исторически ниската безработица и растящите заплати", допълниха от Белия дом.

Американските фондови пазари отбелязаха рязък спад вчера, като всичките три основни индекса отбелязаха спад от около 4 процента. Индексът Dow Jones отбеляза най-сериозния си спад от финансовата криза от септември 2008 г. насам с 1 175 пункта. Тенденцията към спад продължава от петък, когато Dow падна с 650 пункта.